Asuntomessut 2019 Virkkulankylä

Kouvola, 2019

Virkkulankylä on senioreille suunnattu uudenlainen kyläyhteisö. Yhdeksästä rakennuksesta muodostuva kokonaisuus on todellakin kylä! Asuntomessuille sisustetaan kaksi asuintaloa. Koska asukasvalinnat on vasta edessäpäin niin asuntojen taakse olen rakentanut kuvitteelliset tarinat sisustuksia varten. Asukkaan kuvitteelliset tiedot ovat nähtävissä taulussa kunkin asunnon käyntioven vieressä. Sisustusarkkitehtuurin opiskelijat Xamkista - Irene Rätte, Irene Jarva, Ia Harinen ja Marja Nikkinen ovat suorittaneen opintoihin liittyvää työharjoitteluaan suunnittelutoimisto Pilkkeessä. He ovat suunnitelleet messutalojen yksiöiden ja kaksioiden sisustukset.

Asuntomessut 2019 Virkkulankylä

Kohde nro 25.Talo Esikko Talo Esikko on ravimies Einon, Orvokin, Annikin sekä Seijan ja Lassen talo. Talo on neljän asunnon esteetön rakennus, jossa on asukkaille myös virikkeellinen yhteinen oleskelutila, sauna- ja kodinhoito­tilat. Sisäänkäynnin vieressä on tilava yhteisterassi. Talossa on kolme yksiötä ja yksi kaksio. Asunnot on varustettu sprinklauksella, jäähdytyksellä, turvaliesijärjestelmällä, tukikahvoilla ja ne ovat esteettömiä.

Kohde nro 26. äijientalo - Talo Rentukka. Talo Rentukka on äijien talo. Sinne on luotu miesmäinen värimaailma. Pyöreän pöydän ääressä on hyvä pelata yhdessä peli jos toinenkin. Seinää koristaa Taidekeskus Salmelan Repovesi-aiheisen valokuvakilpailun voittajatyö. Saunatilat on suunniteltu tyylikkäiksi, mutta toisen puolen matalalla lauteella mahdollistetaan myös heikompikuntoisten asukkaiden saunominen, jotka eivät ylälauteille enää kykene.

Asuintalojen lisäksi Kohde nro 27. Korttelitalo Kaislikko tulee näytille. Korttelitalo on Virkkulankylän kohtaamispaikka. Yhteiset avarat oleskelutilat ja iso lasitettu terassi soveltuvat loistavasti yhteisölliseen toimintaan ja vaikka juhlien järjestämiseen. Korttelitalo on vapaasti asukkaiden käytössä. Sinne sijoitettava SmartPost-automaatti helpottaa asukkaiden arkea ja luo kohtaamisia ihmisten välille. Suunnittelussa on pyritty luomaan värikäs, luonnonläheinen tunnelma, joka kutsuu luokseen.